Insourcing af det grafiske

Det er blevet så moderne at outsource forskellige dele af produktionen – bl.a. til Østeuropa og Kina. Men nogen gange kan det også betale sig at gå den modsatte vej. For hvad med at tage nogle af de opgaver hjem, som på nuværende tidspunkt udføres uden for huset?

Et eksempel på dette er det grafiske område. Ikke sådan at forstå at du kan undvære dit reklamebureau eller din trykker og al den sagkundskab, som disse sidder inde med.

Men der er sikkert mange områder, hvor billederne, pjecerne og de forskellige blade og tidsskrifter, som din virksomhed udgiver internt eller eksternt, kan klargøres i bl.a. marketingsafdelingen, således at udgiften her til kan holdes nede. Og så får I også større kontrol over hele processen.

De grafiske programmer fra Adobe

For at dine medarbejdere skal kunne udføre disse opgaver, kræves der imidlertid uddannelse i de ofte meget anderledes programmer, som grafikerne bruger. For grafikere bruger fortrinsvis programmer fra Adobe – og det er en helt anden verden, end den man kender fra Microsoft. Adobes programmer er for det meste oprindeligt udviklet til Mac – og det bærer brugerfladen præg af. Der er dog ikke forskel på programmerne til Mac og Windows i dag.

Men som Microsofts programmer hænger sammen i Office-pakken, sådan hænger Adobes programmer også sammen – og kan man brugerfladen til det ene program, så er det også forholdsvis nemt at bevæge sig videre til de andre programmer.

De vigtigste programmer er her:

  • Adobe Photoshop til behandling af digitale billeder fra dit digitale kamera og din scanner
  • Adobe Illustrator til tegning og finpudsning af stregtegninger som f.eks. logoer
  • Adobe InDesign til layout af tryksager som reklamer, pjecer og blade
  • Adobe Dreamweaver til webdesign – og
  • Adobe Acrobat til fremstilling af elektroniske dokumenter både til tryk og til web

 Kurser i de grafiske programmer

Selv om der er mange penge at spare i det lange løb – både ved fremstillingen af nye markedsføringsmaterialer og ved muligheden for fremover at redigere i de eksisterende, så vil der dog i starten være et behov for at uddanne medarbejderne, så de kan tage hånd om opgaven.

Target Gruppen står her til rådighed for dig, når dine kolleger skal uddannes i disse programmer. Vi tilbyder kurser i alle de ovenstående programmer, hvor deltagerne får en intensiv gennemgang af de vigtigste funktioner, således at de efter et par dages kursus kan komme i gang med at bruge eksempelvis Photoshop, Illustrator eller InDesign. I skrivende stund hedder versionen CS6 – for Creative Suite 6. Men vores kurser dækker også tidligere versioner.

Det er ikke sikkert, at I bruger Adobes programmer i Jeres virksomhed. Måske bruger I andre programmer som f.eks. Corel Draw eller Microsoft Publisher. I givet fald står vi også til rådighed med kurser og rådgivning i disse programmer.

Hvis der er interesse for det, kan vi også sammensætte blandede workshopagtige forløb, således at kursisterne kan tage deres egne projekter med og hvor man på skift inddrager funktioner fra flere af programmerne, således at man får et integreret forløb med udgangspunkt i kursisternes egne konkrete projekter.

Så hvis ovenstående har interesse, så skynd dig at kontakte Target Gruppen på tlf. 65 91 24 25 – eller skriv til os på salg@targetgruppen.dk. Så kan vi i fællesskab sammensætte et forløb og finde et passende tidspunkt.